Dlouhé pláže omývané Středozemním mořem, které míjejí velké lodě i desítky luxusních jachet. Zářivé slunce, ale i v parném létě teploty relativně příjemné. Antické památky z dob slavné Římské říše. To vše je Turecká riviéra. Nádherný mix skvělého relaxu na pláži a historie. Místo, kam ale také můžete vyrazit za aktivním pohybem.

Side – centrum Turecké riviéry

Uprostřed Turecké riviéry, mezi známými turistickými letovisky Antalya a Alanya, leží městečko Side, kterému přichází na chuť stále více a více turistů. Svým návštěvníkům Side nabízí dlouhé písčité pláže, na nichž si ovšem přijdou na své i „lovci“ lasturek a kamínků. Pozvolný přístup do moře je ideální pro děti a pro ty, kteří se před ponořením potřebují dlouho osmělovat. Vlny, které omývají zdejší břehy, přímo vyzývají k surfování. K večeru, příjemně unaveni vodou a sluncem, můžete v centru městečka navštívit některou z místních antických památek, například Dionýsův nebo Apollonův chrám. Oba tu stojí staletí a pamatují rozkvět i úpadek kdysi slavné říše. Pozůstatky časů antiky, jakou jsou třeba typické sloupy, vás tu ostatně budou provázet na každém kroku. Uličky plné rozličných obchůdků a restaurací pak uspokojí vaše chuťové buňky, třeba typickým kebabem, stejně jako touhu přivézt si domů alespoň kousek zdejších krás v podobě suvenýrů.

Celý den na pláži? Nic pro mě!

Plavání, dlouhé procházky po pláži i po městě jistě podpoří kondici. Patří-li ale k představě vaší  ideální dovolené aktivnější pohyb a k tomu parta prima lidí, pak aktivní týden na Turecké riviéře s oblíbenou lektorkou Hanou Soukupovou je ušitý na míru právě vám. Zhruba 20 kilometrů od centra městečka Side můžete v klidném hotelu a především v jeho okolí příjemně potrápit své tělo a potkat skupinu stejně založených lidí.

Dvakrát denně jsou pro vás připravené lekce cvičení. Při bodyformingu a bodystylingu se zaměříte na formování svalových skupin celého těla se speciální částí pro posilování stehen, hýždí a břišních svalů. Jde o kombinaci klasického aerobiku a posilování celého těla, s pomůckami  i bez nich. Vyzkoušíte si i tabatu – velmi účinnou metodu intenzivního intervalového tréninku, při kterém se zvyšuje fyzička i síla zároveň a navíc dochází k velkému spalování. Druhé cvičení bude balanční, zaměřené na stabilitu a posílení hlubokého stabilizačního systému páteře, tzv. core, a  strečinkové, zaměřené na protažení po celém dni.

Bodyforming, tabata i balanční cvičení zapracují na vaší kondici, krásné postavě i dobré náladě. A zbude vám i dostatek času na dovádění ve vlnách, opalování i výlety do města a jeho historie.

#elixirkaRadana