Mlha se vznáší nad věžemi středověkého hradu… Duchové dávných předků bloudí kamennými chodbami a zjevují se v temných koutech… Ve sklepení čarodějnice míchá elixíry a odříkává tajné formule… Už se bojíte?

Ale určitě se krásně bojíte 🙂 A chtěli byste to zažít tak trochu i ve skutečnosti? Tak si udělejte čas o prvním říjnovém víkendu a pojeďte s námi oslavit 12. narozeniny Elixíru do zámeckého resortu v Dětenicích. Oslava se totiž tentokrát ponese v duchu duchů 🙂

A co jsme si na vás nachystali?

Hned po příjezdu otočíme strojem času a vy se propadnete hluboko do středověku. Tři dny budete žít, spát a jíst jako v dobách temného 15. století. Ale nebojte se, bude to jen jako. Některé výdobytky moderní doby s námi (možná bohužel) zůstanou. Co ovšem zaručit nemůžeme, je chování duchů, které naší návštěvou vyrušíme. Předkové z rodu Křineckých, Valdštejnů či Glamm-Gallasů třeba zatouží se s vámi seznámit. Ale protože jsme všichni dobří, určitě nám neublíží…

Zdejší čarodějnice Žizelda na chvíli přestane míchat ty své lektvary a provede nás zámkem. Seznámí nás s jeho historií a jak ji známe, jistě přidá nějaké ty strašidelné historky. Zkuste ji okouzlit. Ona určitě ví, kde je zakopaný poklad, který Jiří Křinecký ukryl ve sklepení zámku, když prchal do Saska, aby unikl popravě na Staroměstském náměstí. Kdo ví, možná právě vám Žizelda to tajné místo prozradí.

Milovníky zlatavého moku s pěnou pak nadchneme prohlídkou zdejšího pivovaru. Ten má také svou zajímavou historii, kterou stojí za to vyslechnout. A samozřejmě, i tady je součástí prohlídky ochutnávka. Díky ní třeba zařadíte dětenické pivo na seznam svých oblíbených nápojů.

Elixírky s vámi zacvičí

Ovšem, co by to bylo za oslavu narozenin studia zaměřeného na zdravý pohyb a životosprávu, kdyby na ní chybělo cvičení. Tak toho se bát opravdu nemusíte. Cvičit se bude! Elixírky pro vás namíchaly zajímavý koktejl různých cvičebních stylů.

Rej masek a narozeninový dort

Sobotní večer až do magické půlnoci (a třeba ještě déle) zasvětíme zábavě. Již tradičně to bude karnevalová oslava plná nejrůznějších masek, tentokrát v podobě duchů, čarodějnic, bílých paní a dalších roztodivných strašidel. Na parketu se sejdou strašidla známá i dosud neznámá, fantazii se meze nekladou 🙂 A všichni společně ochutnáme i báječný narozeninový dort.

 

Tak co? Chcete se s námi strávit víkend uprostřed středověku a krásně se bát?

Tak, abraka dabra, stačí se přihlásit. Moc se na vás těšíme.

Elixírka Radana