O prodlouženém víkendu od 4. do 8. května 2018 odjela s Elixír Tours parta lidí na cvičení do hotelu Gutjahr. Na programu měli nejen jógu a pilates, ale také aktivní odpočinek a regeneraci v krásném prostředí rakouského městečka Abtenau. O hodnocení pobytu se s námi podělila lektorka, paní Iva Říhová.

Jaká se v Rakousku sešla parta? 

Cestovní kancelář Elixír Tours, s.r.o. pro nás uspořádala prodloužený víkend v rakouském ráji, který neměl chybu. V městečku Abtenau se sešel bezva tým, který tvořilo 10 úžasných žen a 2 stateční muži :o) Hned u první večeře jsme si všichni potykali a společně ochutnali rakouský „schnitzel“. Místní domácí víno nám doporučil sám majitel hotelu, tak jsme nemohli odmítnout :o)

Cvičili jste přímo v hotelu. Jak vypadal prostor „tělocvičny“ ?

Pan majitel nás přivítal a představil celý koncept svého hotelu, který je velmi praktický a „friendly“ i k domácím mazlíčkům. Nicméně, nejvíce zvědavá jsem byla na sál určený k našemu cvičení. A bylo to opravdu překvapení, když jsem ve 4. patře vyplula z výtahu do prostoru, ze kterého jsem měla neskutečnou přírodu na dosah ruky. Prosklená místnost s venkovním posezením stejně tak uchvátila i všechny klienty. Byl to dechberoucí pohled a my jsme každé ráno udiveně stáli a mysleli si, že to snad jsou divadelní kulisy. Prostor nám pomohl vytvořit velmi přátelské a „ intimní“ prostředí pro praktikování jógy a napojení sama na sebe.

Hotel má velmi vlastní wellnes zónu. Využili jste ji?

Většina klientů neodolala místním kopcům a vyrazila na túry, někteří si šli zahrát golf. Jako regeneraci pak využili právě místní spa, bazén s vířivkou a saunu. Pocit blaženosti se znásobil v odpočívárně, kde byla k dispozici nejen velká ratanová sofa, ale také houpačky a lenošky spolu s dekou. Další relax zóna v podobě velké terasy s lenoškami byla přímo součástí některých pokojů.

Udělali jste si nějaký společný výlet?

Každé ráno jsme měli všichni dilema, kam se dnes podíváme. Sdíleli jsme naše touhy vidět některá rakouská místa v blízkosti, a proto se vytvořilo několik skupinek a ty se podle společného zájmu vydaly do terénu. Nejsem zastáncem organizovaných výletů, proto jsem ani neměla ambice je realizovat. Myslím, že takhle to bylo skvělé a každý si přišel na své.

Rakouská kuchyň je podobná té naší. Chutnalo Vám? 

V rámci wellness pobytu jsme měli zajištěnou polopenzi a já jsem se maximálně těšila na hotelové snídaně, které zbožňuji. A v hotelu mě rozhodně nezklamali. Po prvním ranním jógovém dýchánku jsme zavítali na snídani, která mne opravdu ohromila svou rozmanitostí. Ovocný koutek, marmeládový ráj, uzeniny dle libosti, vajíčka na všechny způsoby, variace pečiva, ovesné kaše a semínka snad všechna, co existují… A k tomu fresh, který nám připravoval úžasný muž naší výpravy. To se to pak krásně vyráželo na túry :o) Večeře o pěti chodech byla vždy překvapením místního kuchaře. Na výběr jsme měli ze tří hlavních jídel a součástí byla i nabídka vegetariánského pokrmu. A dezert byl vždy lahodnou tečkou za celým dnem.

Ráda bych na závěr poděkovala všem klientům, kteří si udělali čas na sebe, a vyrazili s Elixír Tours hýčkat své tělo a duši do Rakouska.

Krásné dny v pohybu :o)

Iva Říhová

 

Děkuji za rozhovor.

#elixirkaRadana