Stres – to je denní realita každé ženy. Zaměstnání, rodina, domácnost, přátelé, koníčky… Chtěly bychom stihnout všechno, ale hodiny neúprosně utíkají. Není divu, že se pak potýkáme s nejrůznějšími zdravotními obtížemi. Je čas se zastavit a myslet taky trochu na sebe. Čas vyzkoušet k regeneraci těla třeba hormonální jógovou terapii neboli blahojógu.

Co je to blahojóga?

Hormonální jógová terapie je ucelená sestava dynamických i statických cviků vycházejících z jógy, ke kterým se přidává použití dechu bhastrika a tibetská technika práce s energií. I přesto, že z ní vychází, nejsou ke cvičení nutné žádné předchozí znalosti jógy. Sestavu ucelila Brazilka Dinah Rodrigues, která je neuvěřitelně vitální a plná elánu, přestože je jí už více než 90 let. Podle jejích slov mají dnes ženy často líné žlázy a je třeba je trochu zaktivovat a probudit. Celou sestavu, která přináší rychlé výsledky, se lze naučit během několika intenzivních hodin a pak ji cvičit v pohodlí domova.

Co se při blahojóze děje v našem těle?

Sestava cviků přímo působí na hypofýzu, vaječníky, štítnou žlázu a nadledvinky, a tím harmonizuje, aktivuje či obnovuje tvorbu hormonů. Cvičením se zharmonizuje hormonální systém a to vede ke správnému fungování celého těla a k udržení zdraví a vitality. Pravidelné cvičení působí i na imunitní systém a psychiku. Vhodné je pro všechny ženy, každá doslova omládne. Dokáže i pomoci s některými obtížemi a doporučuje se především při nepravidelné či bolestivé menstruaci, v období menopauzy, když se nedaří otěhotnět, u výskytu menších cyst a myomů či polycystických vaječníků nebo při nedostatečné činnosti štítné žlázy.

Přijďte se blahojógu naučit do Elixíru

Certifikovaná lektorka Blanka Brávková vás v prostorách studia Elixír celou sestavu naučí, stačí k tomu jeden víkend. Omládnete nejen díky hormonální jógové terapii, ale i díky příjemné atmosféře kurzu a setkání se stejně naladěnými lidmi.

#elixirkaRadana